Posao za 100 najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta

       

Danas su dodeljeni ugovori o zaposlenju za najbolje diplomce medicinskih fakulteta u Srbiji, a za njih 100 ponedeljak će biti prvi radni dan.

Najbolja među njima, Maša Josipović, koja je sa prosekom 10,00 završila studije i dobila stipendiju Kembridža, rekla je da je ovim činom ostvarena najveća želja diplomaca medicine, da rade i usavršavaju se među svojom porodicom i prijateljima.

Ugovore o zaposlenju diplomcima je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i izrazio uverenje  da mladim ljudima merilo uspeha ne treba da bude odlazak iz zemlje, već da doprinesu promeni okruženja u kojem žive.

On je najavio da će svakih šest meseci država tražiti novih 50 najboljih diplomaca omogućavajući im specijalizaciju, doktorske studije, što je, kaže, najbolji način ulaganja u zdravstvo.

Apelovao je na mlade da ne dozvole da im budućnost bude beg.

“Svaki dan je beli papir koji treba da se ispiše. To što imate i jeste ne zavisi gde ste već ko ste, šta i kako radite, naglasio je on dodajući da ako proćerdaju život ovde, to bi proćerdali bilo gde u svetu”, dodao je on.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se od ponedeljka, kada će 100 diplomaca koji su dobili ugovore za posao početi sa radom, menja srpsko zdravstvo.

Lončar kaže da već 40 godina sluša priče kako država treba da se pobrine za najbolje studente medicine, ali da se tek danas nešto menja.

Ovi studenti će od ponedeljka dobiti posao, specijalizaciju, plaćene doktorske studije, i tako su im otvorena vrata da budu profesori na Medicinskom fakultetu, rekao je Lončar.

Izvor: Tanjug

Komentari: