Foto: Printscreen Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, fotografije koje dokazuju zločine za koje je osumnjičena kriminalna grupa na čelu sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja.

Prethodno je pomenuo da je istraga proširena i za četvrto ubistvo, da se prikupljaju dokazi i za “peto, šesto i sedmo ubistvo”, a potom pokazao fotografije na kojima se vide tela ubijenih, za čije je likvidacije osumnjičena Belivukova grupa. Na fotografijama su takođe prikazane i snajperske puške.

– Nismo doneli odluku da pustimo snimke izvršenja dela. Imamo slike i snimke gde su lica prepoznatljiva i to smo sakrili. Videćete dva lica likvidirana na jedan brutalan i monstruozan način – rekao je pre pokazivanja fotografija.

Ministar Vulin je dodao da se “snajperska puška ne nabavlja za reket”.

– Između Šapca i Loznice zaplenjena 21 cev, u pitanju su duge cevi, ima snajperskih pušaka – rekao je Vučić i dodao:

– Sa ovom bandom smo završili, a onima koji misle da su ih nasledili šaljemo poruku – gotovi ste, završićete iza rešetaka. Obračunaćemo se sa njima, ima ih od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom mestu biće hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu, moraju da budu sankcionisani.

Četvrta tačka na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost bila je nabavka opreme za VBA, BIA, MUP i Vojsku. Biće pojačana, rekao je, forenzika i kapaciteti oko DNK analize, zatim oprema za BIA i MUP, kako bi se sa lakoćom otvarali telefoni koji se pronalaze kod kriminalaca.

– Da možemo da prepoznajemo i o kojem oružju se radi i da možemo da prepoznamo lica koja dobijaju lažni identitet u drugim država i u te mašine ćemo da uložimo novac. Razgovaraćemo i sa našim francuskim i ruskim prijateljima. Drastično ćemo povećati nabavku opreme za našu vojsku, kako bismo mogli da se suprotstavimo svakom potencijalnom agresoru – rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li ima pripadnika opozicije koji su povezani sa kriminalim grupama, Vučić je rekao da “nije važno ko je u kojoj stranci već da je bitno da se kao država izborimo sa organizovanim kriminalom”.

Sednici u Palati Srbija su, između ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar finansija Siniša Mali, ministarka pravde Maja Popović, ministar policije Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić.

Velja Nevolja i njegova “desna ruka” Marko Miljković Mare uhapšeni su pre mesec dana u velikoj zajedničkoj akciji policije i Bezbednosno informativne agencije. Čak 20 pripadnika ove kriminalne grupe “palo” je istog dana. Svi su uhapšeni u velikoj akciji na više lokacija u Beogradu i okolini,  u trenutku kada su krenuli da zapale automobile korišćene u izvršenju krivičnih dela. Policija je zaplenila sva vozila, kao i njihove mobilne telefone, a započela i seriju saslušanja svih koji su na neki način povezani sa pripadnicima ove kriminalne grupe koja je usko sarađivala sa crnogorskim “kavačkim klanom”.

Foto: Printscreen Tanjug

U telefonima su pronađeni snimci i slike zverskog mučenja i ubistava žrtava, i ovo su najjači dokazi protiv ove kriminalne grupe koja je osumnjičena i za najteža krivična dela – otmice, mučenja, ubistva.

Policija je u vikendicama i kućama koje su koristili pripadnici ovog klana pronašla i brojne druge dokaze, kao što su oružje, droga i velike količine novca, ali i velike tragove krvi koji su uklanjani sredstvima za dezinfekciju.

Blic.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zarić
07/03/2021 02:45

Ko ih je stvorio o njima i prica

01100010101
07/03/2021 15:37

Ali zato Slobicu odma sutradan pustili….
Ko ce kome ako ne svoj svome…