Posle sunčanih dana sledi pad temperature, a evo šta nas čeka do kraja nedelje

       

U Srbiji će danas u toku dana preovlađivati sunčano i malo toplije vreme. Najniža temperatura od 0 do 6 C, najviša dnevna od 14 do 18 C, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

Dane koji su pred nama obeležiće sunčano vreme i porast temperature, budući da nas već večeras očekuje priliv toplog vazduha koji će doći sa jugozapada kontinenta i povisiti temperaturu, a nakon toga nam stižu oblaci, kiša, grmljavina i pad temperature.

“Četvrtak je rezervisan za jako visoku temperaturu koja će biti iznad svakog proseka za ovu dekadu marta, budući da će u pojedinim mestima živa u termometru doći i do 24 stepena. Ovaj sunačani dan biće vetrovit, jer se očekuje jači južni i jugoistočni vetar, ali će vreme biti veoma toplo”,  kaže za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

U petak tokom dana nas takođe očekuje vrlo toplo vreme sa natrposečno visokom temperaturom, koja samo jedan stepen biti niža u odnosu na četvrtak, ali će već u večernjim satima doći do promene koja će trajati nekoliko dana.

Dani vikenda su rezervisani za promenu koja nosi pad temperature, nove padavine i hladnije vreme nego što je to bio slučaj prethodnih dana.

Značajna promena temperaturi vazduha dolazi prvim danom naredne nedelje, budući da nas već tad očekuje osetno osveženje sa značajnim promenama u visini temperature, te se za ponedeljak prognozira “samo” 10 stepeni Celzijusa, na višim planinama sa snegom.

 

Izvor: Blic/RHMZ

Komentari: