Post ove razredne deli cela Srbija, a oni su spremni na sve da pomognu drugarima!

       
Foto: xgimnazija.edu.rs

Nije bilo lako jednom oglasu da se izbori za to da postane vest. Sve je počelo od pripreme za matursku ekskurziju, koju ne mogu svi roditelji da plate. Zato je celo odeljenje rešilo da nađe posao, a razredna Dragana Možek sela je i napisala oglas.

Učenici Desete gimnazije u Beogradu spremni su i na težak rad, kako bi uspeli da prikupe novac koji im je potreban da pomognu svojim drugarima.

Među 32 đaka ima onih koji će vam biti lični potrčko, onih koji će vam rado pričuvati decu, a tu su i štreberi spremni da drže časove iz predmeta u kojima su dobri.

Za fizikalije kvalifikovalo se 13 rmpalija.

Oglas u kojem su naveli svoju ponudu poslova objavljen je na Fejsbuk stranici razredne Dragana Možek, a za kratko vreme ga je videla cela zemlja.

Akciju ne samo da su podržali, već su se u nju i uključili roditelji. Tako će, na primer, mame i bake zajedno sa njima mesiti kiflice, spremati galete, princes krofne.

Tražnje za njihovim uslugama ima i više što su očekivali.

“Kada skupimo novac za naše odeljenje, ukoliko nam ostane – ponudićemo i za decu iz drugih odeljenja ili ćemo dati u humanitarne svrhe”, rekla je razredna.

Poručuje da donacije nisu opcija i da je cilj da deca sama zarade novac.

A ovi gimnazijalci spremni su da radi svaki posao.

Maturska ekskurzija je, kažu, nešto što se pamti celog života, pa ne postoji razlog da neko dete to propusti.

Izvor: RTS

Komentari: