Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se raspust produžava do 24. februara na celoj teritoriji Srbije, potvrđeno je za Telegraf.rs. Odluka je doneta zbog epidemiološke situacije, posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje “Batut”.

Takođe, Ministarstvo zdravlja dalo je preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine, navelo je Ministarstvo.

U Vojvodini privremena obustava rada u vrtićima i školama

Ova odluka je stigla samo dan pošto je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo odluku da se u Vojvodini obustavi rad škola do 21. februara i zatvore svi vrtići.

Kako je u Vojvodini registrovan visok intenzitet virusa gripa i povećan broj osoba sa oboljenjenjima sličnih gripu, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine.

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments