Povećanje plata do kraja godine

       

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je maj mesec u Srbiji završen sa 8,4 milijardi dinara suficita, da će zakon o privremenom smanjenju penzija biti ukinut, kao i da će do kraja godine biti značajnog povećanja plata u javnom sektoru.

“Imaćemo značajno povećanje plata, značajan rast do kraja godine”, rekao je Vučić i dodao da je sada plata od 420 do 425 evra, a da ćemo se približiti, kao što je rekao, nivou od oko 500 evra.

Vučić je to rekao za RTS sumirajući godinu dana od kada je stupio na dužnost predsednika Republike i naznačio da je bilo planirano da u prvih pet meseci bude 37,6 milijardi dinara, a ostvaren je rezultat bolji za 400 miliona evra.

Odgovarajući na pitanje o penzijama Vučić je rekao da će biti onako kako je i rekao i da će se zakon ukinuti. Kako je rekao, biće bolje u narednim kvartalima, a oni koji izražavaju sumnju su ljudi kao što je bivši guverner Nebojša Šoškić za čije vreme je dinar sa 80 na prema jedan evro došao na 117 dinara za jedan evro.

Govoreći još o penzijama, Vučić je rekao da je problem MMF ne 300 miliona evra dodatnih koje će Srbija da izdvoji već to što će se dodatno pomoći siromašnima i za njih izdvojiti oko 1, 2 miliona i istrajati u odluci, “a odluke donosi država Srbija a ne neko drugi”.

Vučić je rekao da je sve manje tema nezaposlenost, najavljući nove fabrike kao što je Krombert Šubert, a sve više tema koliko će nam rasti standard.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments