Foto: Telegraf.rs

Na Karaburmi se danas održava miran protest građana zbog toga što je bahati vozač koji je usmrtio dečaka Stefana (9) pušten da se brani slobode. Oni poručuju da se odatle neće skloniti dok se ne uhapsi i ne osudi Lazar G., koji je počinilac ovog dela. 

Kako prenosi Telegraf, na desetine komšija, ali i mališana, napravilo je živi zid držeći se za ruke, i tako blokirali saobraćaj u ovom delu grada. Na protestu su bile i majke sa bebama u kolicima, ali i članovi porodice nastradalog dečaka koji nisu mogli da sakriju suze.

Peticiju za hapšenje vozača možete potpisati ovde

Inače, bahatog vozača sa Karaburme L. G. (38), koji je na pešačkom prelazu pokosio oca sa dvojicom sinova, od kojih je jedan dečak (9) juče preminuo u bolnici, na slobodu je pustila sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu R. Đ. , piše portal Telegraf.rs

Protest traje od sinoć, a ulica Mrijane Gregoran od tada je blokirana od strane revoltiranih građana, Foto: Telegraf.rs

Protiv ovakvog rešenja tužilaštvo je danas uložilo žalbu sudu na odluku kojom je u sredu odbijen njegov predlog da se odredi pritvor za L.G. (38).

Na mestu tragedije građani pale sveće i ostavljaju igrače i slatkiše Foto: Telegraf.rs

Danijela Stanković: Niste nam dali izbor osim da stojimo na ulici 

– Ako ja Vama oduzmem dozvolu jer ste bili pijani, a vi ste na slobodi, ko garantuje da sutra nećete sesti za volan bez dozvole i udariti i drugo dete. Ovde su celu noć bila deca kojoj je drug ubijen. Sramota je da stavljamo barikade kao da smo usred neke revolucije. Ako deca sede celu noć sa nama, kažu da je to stravična stvar, zovu ljude da potpišu peticiju kažu da je na slobodi… Svako ko bude želeo drugačije pisaćemo im imena po ulicama. Mi se ne osećamo bezbedno i neko mora da podnese odgovornost.

Građani traže pravdu za malog Stefana, Foto: Telegraf.rs

– Pozivamo svakog ko misli da je odgovoran u ovom gradu i ovoj zemlji da sedne ovde sa nama. Ne idemo odavde dok neko ozbiljno ne shvati ovu stvar.

VULIN PODRŽAO GRAĐANE 

Ministar Vulin je istakao da apsolutno podržava protest građana u beogradskom naselju Karaburma. On je kazao da kao otac dva dečaka oseća isti bes i ogorčenost kao i građani koji su sinoć protestovali.

Vulin: Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju Foto: Nikola Tomić

– Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju iako je pokušao da se sakrije, ali naravno, pronašli smo ga – rekao je Vulin

nsuzivo.rs/Telegraf.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sima
24/07/2021 22:42

Treba uvesti smrtu kaznu,ali džaba sve kada smi mi banana država

Last edited 4 meseci ranije by Sima