Pravi prolećni vikend pred nama, a onda sledi preokret

       

Iskoristite toplo i sunčano vreme tokom vikenda, jer već od sledeće nedelje očekuje se ponovni pad temperature kao što je to bilo i ove nedelje.

Prema rečima Branka Bijelića iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda, vreme će biti veoma promenljivo u narednih deset dana, što je uobičajeno za početak proleća.

Danas nas očekuje topao dan, jutarmnja temperatura 4, a dok će najviše dnevne biti  21 stepen.

Za početak nedelje prognozira se znatan pad temperature, sa pojavom kiše. Na višim planinskim predelima biće uslova za slab sneg, što možda raduje one koji još uvek žele da uživaju u zimskim sportovima.

Sredinom naredne nedelje imaćemo temperaturnu “klackalicu”, kada će minimalne jutarnje temperature iznositi -1, dok će najviše dnevne biti 14 stepeni.

“S obzirom na to da je za proleće karakteristično promenljivo vreme, moguće je da će se temperature i u jednom danu znatno menjati, te će u jutarnjim časovima biti hladno, u podne kiša, a predveče se može očekivati razvedravanje”, dodaje Bijelić.

Međutim, naredni vikend i početak aprila možemo da očekujemo znatan porast temperature, stabiliaciju vremena, prestanak padavina i toplije vreme, sa temperaturom do ponovnih 20 stepeni.

“Ponovo se vraća toplije vreme početkom aprila, a temperature će biti slične kao i ovog vikenda”, zaključuje Bijelić.

U narednom periodu spremite se za razlike u temperaturi i do 10 stepeni, kišu, ali i sunce.

 

Izvor: RHMZ/Blic/nsuzivo.rs

Komentari: