Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini od 26. do 30. novembra, na poziv predsednika Svekineskog narodnog kongresa Džanga Deđijanga.

Gojković i Džang sastaće se u ponedeljak, 27. novembra, a tom prilikom potpisaće Protokol o uspostavljanju Komisije za saradnju između Narodne skupštine i Svekineskog narodnog kongresa, kojim će biti formirano zajedničko parlamentarno telo, u okviru razvijanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine i opredeljenja da i dalje produbljuju političke, ekonomske, društvene i kulturne odnose.

Osnivanje Komisije Narodne skupštine Republike Srbije i Svekineskog narodnog kongresa rezultat je Memoranduma o razumevanju između dva parlamenta, koji je potpisan u julu ove godine, tokom posete predsednika Svekineskog narodnog kongresa Srbiji.

Gojkovićeva će razgovarati i sa predsednikom Kineske narodne političke konsultativne konferencije Ju Džengšengom, kao i potpredsednicom Svekineskog narodnog kongresa Šen Juejue, a obići će i ZTE korporaciju za telekomunikacionu opremu i sisteme.

Predsednica Parlamenta posetiće i Šangaj, gde će razgovarati sa zvaničnicima Narodnog kongresa grada Šangaja i obići šangajski centar za žene i decu.

U delegaciji Narodne skupštine su predsednik Odbora za spoljne poslove Parlamenta i predsednik Grupe prijateljstva sa Kinom prof. dr Žarko Obradović, kao i članovi Grupe prijateljstva mr Jadranka Jovanović i Dragomir Karić.

 

Foto: Instagram

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments