FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

Predsednik Francuske Emanuel Makron stigao je u Beograd u dvodnevnu posetu tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Avion francuskog predsednika Emanuela Makrona sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Svečani doček biće priređen ispred Palate “Srbija”, a planirano je potpisivanje više od 20 sporazuma o saradnji dve države.

Predsednik Vučić je, uoči posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, poručio da ta poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo.

View this post on Instagram

"Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila „za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu“, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Izvor: Telegraf/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments