Prijepolje: Malinari ne odustaju od protesta

       

Malinari ne odustaju od protesta, a u Prijepolju blokiran je magistralni put, zatvoren je i alternativni prolaz kroz centar grada, ali se do Crne Gore može stići preko Novog Pazara i Tutina.

Malinari nisu zadovoljni otkupnom cenom od 100 dinara i traže da minimalna otkupna cena bude evro i po po kilogramu.

Danas bi, kako oni najavljuju, mogli da im se pridruže i malinari iz ostalih delova Srbije.

Aleksandar Dragojević iz Podgorice, koji je na putu prema Kraljevu, kaže da u koloni kod Prijepolja čeka duže od tri sata, i pita se “šta smo mi krivi”, misleći na vozače.

U razgovoru sa izveštačem Tanjuga sa lica mesta, Đorđević očekuje da čekanje potraje do sutra do podne.

U koloni je Boban Veljić iz Berana, koji kaže da se malinari muče i da je bolje da na ovakav način pokušaju da postignu svoje ciljeve, nego da ne rade ništa.

Čadež: Cena se ne formira tako što je neko u Srbiji zamisli

Rešenje za probleme proizvođača malina može naći samo razgovorom rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i dodao da se cena maline formira na svetskom tržištu.

Čadež je rekao da će predstavnici Privredne komore Srbije danas u Užicu razgovarati sa svim učesnicima u procesu proizvodnje tog voća i da će se tražiti rešenje.

“Biće otvoreno svako pitanje i pokušaće se da se unutar industrije nade rešenje”, naglasio je Čadež i dodao da je tržište to koje određuje cenu, a da država može samo da olakša proizvođačima.

“Cena se ne formira tako što je neko u Srbiji zamisli. Mi smo deo tržišta gde se formira cena. Predlog PKS zavisiće od toga kako se postavi dogovor između učesnika na tržištu, a moguće je da se dogovori smanjenje nekih troškova ili nešto slično. Dok god se ne razgovara, ne može da se nađe rešenje”, kaže Čadež.

On je naglasio da je formiran Nacionalni savet za malinu i da je PKS takođe uključen u njihov rad.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments