Promena cene na naplatnim rampama

       
Foto: MUP

Putarina za strance koji budu prolazili kroz Srbiju poskupeće sutra za oko 60 dinara dok će domaći vozači i dalje voziti po starim cenama.

Direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak doneo je odluku o povećanju putarine nakon nedavnog negodovanja vozača u Srbiji koji su putarine na domaćim autoputevima plaćali više nego strani državljani.

Foto: JP Putevi Srbije

Prethodne nedelje se sa tom odlukom saglasila i Vlada, a nove cenovnike na naplatnim rampama treba očekivati već sutra. Poskupljenje u proseku za oko pola evra važiće za sve kategorije stranih vozila.

Foto: JP Putevi Srbije
Foto: JP Putevi Srbije

“Razlog povećanja je zaokruživanje i usklađivanje deviznog cenovnika za naplatu putarine sa zvaničnim srednjim kursom dinara. Vozači sa srpskim registarskim oznakama plaćaju putarinu u dinarima, a stranci u evrima. Međutim, kad se taj iznos, izražen u evrima, pretvori u dinare, prema trenutnom kursu, ispada da stranci plaćaju manje nego domaći vozači”,  kaže izvor upućen u dešavanja.

Zbog toga je putarina za strance praktično povećana za pola evra i to gotovo na svim deonicama. Na pojedinim deonicama gde nije bilo razlike u ceni u korist stranaca iznosi putarina su ostali isti.

Izvor: Srbija Danas/Blic
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments