Foto: Pixsell

Prvo suđenje okrivljenom za kršenje mere samoizalcije biće održano danas putem skajpa u Dimitrovgradu u sudskoj jedinici Osnovnog suda u Pirotu.

Pred sudom će se putem video linka – skajpom iz privorske jedinice naći okrivljeni za krivično delo “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije”, koji je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija, zbog virusa korona, prilikom ulaska u zemlju na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, rekao je za Tanjug sudija i vršilac funkcije sudske jedinice u Dimitrovgradu Branislav Lukić.

Okrivljeni neće biti privođen u sud već će se njegovo saslušanje odvijati preko skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.

Sudija, tužilac i branilac okrivljenog biće u sudnici suda u Dimtorgradu a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži od suda da ovog okrivljenog osudi na maksimalnu kaznu za ovo krivicno delo – tri godine zatvora.

Okrivljeni se nalazi od 20. marta u posebnoj pritvorskoj jedinici u Pirotu.

On ima advokata po službenoj dužnosti koji će uz tužioca i sudiju prisustvovati glavnom pretresu.

Suđenja putem skajpa u posebnim sudnicama preporučilo je Ministarstvo pravde, kako bi se osigurala bezbednost okrivljenih i zaposlenih u sudu, i sprečavanja širenja korona virusa.

Izvor: Blic/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments