Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević istakao je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem da je proces priključenja EU strateški pravac naše zemlje.

Đorđević je na sastanku, na kojem je bilo reči i o pregovaračkom Poglavlju 2 – Slobodno kretanje radnika i Poglavlju 19 – Socijalna politika i zapošljavanje, naglasio da su evrointegracije jedan od najvažnijih stubova spoljne politike naše zemlje.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u oblasti upravljanja migrantskom krizom i reformskim procesima u oblasti zapošljavanja i socijalne politike, sa posebnim osvrtom na socijalnu inkluziju i rodnu ravnopravnost.

Prioritet Srbije jeste punopravno članstvo u EU, a naša zemlja će istrajati na svom putu i uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana. Na ovaj način podići ćemo standarde na nivo koji je i iznad onoga što Unija očekuje od nas“, rekao je Đorđević.

Fabrici je istakao da je otvoren za svaku vrstu podrške koja je Srbiji potrebna u procesu evrointegracija, pri čemu će se lično angažovati za unapređenje saradnje, uz napomenu da su sve ideje i sugestije koje dolaze za srpske strane uvek dobrodošle.

Poseban akcenat u toku razgovora bio je i na projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije i učešću Srbije u novim programima EU u cilju kreiranja i sprovođenja javnih politika u oblastima rada i zapošljavanja, socijalne inkluzije i antidiskriminacione politike i rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments