ekapija

U Srbiji je prošle godine trideset devet osoba izgubilo život prilikom obavljanja posla i zato će resorno ministarstvo istrajavati na unapređenju sistema da se dostigne najveći stepen bezbednosti i zaštite na radu, izjavio je  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Bezbednost zaposlenih je preduslov za veći i uspešniji privrdni rast. Svaki radnik u Srbiji mora da se vrati svojoj porodici bezbedan i zdrav nakon radnog dana, poručio je Đorđević na svečanosti povodom obeležavanja Dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Cilj je unapređenje sistema kako bi se dostigao najveći standard bezbednosti i zdravlja na radu. Želimo da jasno kažemo da radna mesta u Srbiji treba da budu zdrava i bezbedna, rekao je Đorđević.

On je pozvao kompanije da stalno unapređuju bezbednost i zdravlje na radu, jer je to za njih, kao i za zaposlene, ali i za državu, najvažnija oblast.

Na manifestaciji su najuspešnijim kompanijama i fizičkim licima dodeljena nacionalna priznanja za izuzetna postignuća u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a prema rečima direktorke Marine Furtule Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održaće sastanke sa nagrađenim kompanijama, kako bi svoja praktična znanja i iskustva podelile sa drugim zainteresovanim kompanijama u Republici Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments