RADNIK HENDIJA TVRDI: Ovo je prava istina o statusu zaposlenih

       

Našoj redakciji javio se jedan od bivših zaposlenih u Handy kompaniji, koji je želeo da ostane anoniman. On nam je izneo činjenice vezane za sudbinu radnika ove kompanije.

On tvrdi da je informacija da će Win Win zaposliti deo radnika tačna, ali ne u potpunosti.

Prema poruci koji su zaposleni dobili od regionalne menadžerke, predstavnici kompanije Handy kontaktirali su nekoliko kompanija kako bi zaposlili svoje bivše radnike.

Podesetimo, kako prenosi portal PC PressPropast lanca Handy prodavnica mobilnih telefona vodi do Bugarske, gde je Handy takođe zatvoren.

Nekoliko kompanija će primiti radnike Handy-a?

Nezvanično, kontaktirane su kompanije Merkator, Gigatron, Tehnomanija, Win Win, EFG, Huawei i Positive Line.

U istoj poruci kao mogućnost za radnike nudi se sporazumni prekid radnog odnosa ili da se čeka da firma ode pod stečaj, ali tada bi se lako moglo desiti da radnici ostanu bez nadoknada. Iz istog izvora saznajemo da im navodno plate za maj neće ni biti isplaćene.

Win Win zapošljava oko 150 radnika?

Kompanija Win Win ponudila je da zaposli 150 radnika, ali najveći problem imaće radnici Handy-a koji će sami morati da rešavaju papire u Beogradu i to o svom trošku, a status porodilja i trudnica još uvek nije poznat.

Naš sagovornik tvrdi da nikakve dalje informacije nisu dobili od svojih menadžera i supervizora, te da i dalje ne znaju svoj status.

Portal NS Uživo i dalje će pratiti sva dešavanja vezana za status radnika i sudbinu kompanije Handy.

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

2 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Robert

Javna je tajna da telefone ne može da prodaje niko osim fimi Andreja Vučića…televizore, kućanske aparate, belu tehniku…samo Andrej!

vladimir

Mene zanima sta ce biti sa nama koji smo kupili pokvarene uredjaje i reklamirali ih i konkretno ja sam dobio odgovor da cu dobiti nov uredjaj na kucnu adresu a u medjuvremenu su zatvorili firmu. Hvala unapred ako neko da odgovor