Razmatra se inicijativa o doživotnom zatvoru za ubice dece

       

Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije “Tijana Jurić” o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je svojim potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije!

“Članovi Radne grupe Ministarstva pravde trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem. Očekujemo da u najskorije vreme Radna grupa uz konsultaciju sa stručnom javnošću izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom ovog pitanja”, saopšteno je na trećoj konferenciji Fondacije “Tijana Jurić” posvećenoj bezbednosti dece “Bezbednost i odgovornost”.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost veruje da će Vlada Srbije i Skupština čvrsto podržati svaki predlog oko kojeg se struka usaglasi.

Inicijativom koju je pre godinu dana pokrenuo Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane Jurić, predlaženo je propisivanje kazne doživotnog zatvora za najteža krivična dela u slučajevima kada je ubijeno dete, maloletnik, trudnica i nemoćno lice.

 

Izvor: Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mimi
25/09/2018 16:12

Nego šta, nego doživotna?!