Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21. godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.

On je rekao da će to zavisiti od analiza i procena Ministarstva odbrane i raspoloživih finansijskih sredstava.

“Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas”, podvukao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

“Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno”, rekao je Vučić.

 

Izvor: Tanjug

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Išš
22/08/2018 11:57

“Narod pametan ….” ,”dobre namere…..” da je narod pametan promenio bi se neko na vlasti od 90″ godina …. A daa takodje malo nam je bilo ratovanja treba jos …. DRUZE PREDJES 500km od BALKANA I VIDIS DA JE SVET 25 GODINA GODINAAAAA ISPRED NAS .
l znam ja da ova poruka nicemu ne vodi al nekad mi dodje tako …

Aleksandar
22/08/2018 14:00

ulitaću se od šefove konstatacije!

Talandara
22/08/2018 16:15

Treba da se malo ova deca dozovu pameti