Kraljevačka policija zaustavila je vozača starog 37 godina koji je vozio automobil sa čak 4.25 promila alkohola u krvi. Kako saznajemo, saobraćajna policija ga je zaustavila u Kraljevu u nedelju uveče oko 23.30, prilikom redovne kontrole vozila i vozača.

Kada su proverili koliko ima alkohola u krvi, nisu mogli da veruju kada je aparat pokazao čak 4.25 promila. Odmah su ga priveli u stanicu. Određeno mu je policijsko zadržavanje i nakon toga biće priveden kod sudije za prekršaje gde će mu se suditi za nasilničku vožnju – kaže izvor iz policije.

Ovo nije prvi put da čovek mortus pijan vozi na srpskim drumovima. Početkom godine imali smo sličan slučaj na magistralnom putu Požarevac-Petrovac na Mlavi. Tada su pripadnici saobraćajne policije zaustavili su I. S. (35), iz petrovačkog sela Manastirica, koji je upravljao ”hondom” sa čak 4,59 promila alkohola u krvi!

Podsetimo, policija je muškarca zaustavila kod sela Batuša i, podvrgla ga redovnom alko-testu. Nakon očitavanja, aparat je pokazao da vozač “honde” ima 4,59 promila alkohola u krvi.

Budući da uopšte nije delovao pijano, saobraćajci su pomislili da je u pitanju greška prilikom očitavanja, pa su ponovili test. Međutim, i novo merenje pokazalo je isto – I.S. je vozio auto sa 4,59 promila alkohola u krvi. Saobraćajci su I. S. sproveli na trežnjenje u Policijsku stanicu u Malom Crniću.

Tu im je vozač rekao da je pio cele noći, a da je, pred polazak kući, popio još dve čaše pelinkovca ”da preseče”. Njemu je, odmah, određen pritvor od 30 dana, izrečena mu je mera upravljanja autom od devet meseci, ”zaradio” je 15 kaznenih poena, a uz sve to će morati da plati i 120 hiljada dinara.

Autor: Blic.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Deja
06/08/2018 22:55

Panduri ljubomorni sto ne mogu ni oni toliko da popiju

Gang
07/08/2018 14:56

Objasnio je kako se pije, ali trebao je zvati taxi, ja zato uvek pijem u meni poznatim kafanama ili kafićima gde bi mi konobar makar skrenuo pažnju da bi trebalo da zovem taxi, ili mi društvo ne dozvoljava da takav vozim i uvek ih poslušam, ne zbog sebe uvek se zapitam šta ako ubijem neko dete ili nekog drugog… U NS imamo tako zvani pijani taxi nazoveš ih i oni dođu i odvezu i tebe i auto kući bezbedno i to za sitne pare!