U toku dana jednom delu Srbije sledi razvedravanje, a drugom potop. Tokom prepodneva u Bačkoj se očekuje prestanak padavina. U Banatu, zapadnoj i centralnoj Srbiji kiša će biti promenljivog intenziteta sa tendencijom premeštanja na istok, dok će na jugozapadu biti pljuskova sa grmljavinom.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod(RHMZ) do kraja dana najviše padavina se očekuje na potezu od jugozapadne Srbije preko Šumadije i Pomoravlja dalje na istok (od 20 do 30 mm za 12 sati), dok će se sutra zona sa intenzivnijim padavinama proširiti i na krajnji jug i jugoistok Srbije, zbog čega će u svim ovim krajevima na snazi biti žuti meteoalarm – navode u RHMZ.

U četvrtak će na severu Srbije biti suvo, uz razvedranje. U ostalim predelima očekuje se kišovito vreme, uz prestanak padavina do kraja dana. Maksimalna temperatura kretaće se od 14 do 20 stepeni.

U petak će biti toplo, uz sunčane intervale, a još toplije u subotu, uz maksimalnu temperaturu i preko 20 stepeni, ali posle podne i uveče uz naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U nedelju već sledi svežije vreme sa kišom i pljuskovima.

Izvor: Telegraf: RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments