Republičkog hidrometereološkog zavoda Srbije je izdao upozorenje na jak i olujni jugoistočni vetar koje važi od danas do kraja vikenda.
Ova tri dana u košavskom području očekuje se vetrovito vreme sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom. Posebno će biti kritično na jugu Banata i u donjem Podunavlju zbog udara i do 24 m/s.

Upravo zbog ove najave, Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je  na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje narednih dana.

Učesnicima u saobraćaju savetuje se  da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretnja uslovima na putu.

RHMZ je za danas najavio umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti tmurno, povremeno sa sipećom kišom.

Ujutru ponegde kratkotrajna magla i niska oblačnost, a uveče i u toku noći se očekuje naoblačenje s kišom, koje će se iz Crne Gore preko južne i zapadne Srbije širiti ka Vojvodini.

Vetar će biti slab i umeren, u Pomoravlju i na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Uveče i u toku noći košava u pojačanju, naročito na jugu Banata, gde se očekuju olujni udari. Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni.

Izvor: RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments