Saobraćaj umerenog, radovi na više deonica

       
Foto: Ilustracija

Saobraćaj u Srbiji za sada je umerenog intenziteta i prohodnost najopterećenih putnih pravaca je dobra, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pred vozačima je jedan sunčan i topao dan, sa visokim dnevnim temperaturama.

Međutim, zbog građevinske sezone koja je u punom jeku, na velikom broju deonica vozače očekuje izmena režima saobraćaja i moguća usporenija vožnja zbog radova ili obustava, zbog čega na njima moraju posebno da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju zbog svoje i bezbednosti putara.

Takođe, ukoliko planiraju duže putovanje, iz AMSS savetuju vozačima da na put krenu odmorni, biraju ranije jutarnje ili kasnije popodnevne časove odnosno da izbegavaju putovanje u onom najtoplijem delu dana.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Kamioni na Horgošu čekaju sat i po, na Kelebiji tri sata, na Batrovcima takođe tri sata, a na prelazu Šid dva sata.

Radovi na više deonica, izmenjen režim saobraćaja

Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u Srbiji obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na auto putu E-75, petlja “Novi Sad Centar – petlja Novi Sad Istok”, u smeru Novi Sad – Beograd, od 06.00 do 20.00 časova, na desnoj servisnoj saobraćajnici, paralelnoj sa državnim putem I A reda broj 1, zbog radova na asfaltiranju zatvara se vozna saobraćajna traka servisne saobraćajnice u dužini od 300 m.

Na auto-putu E-80, od petlje Trupale do petlje Bela Balanka, od 28 do 41 kilometra, magla smanjuje vidljivost na 150 metara.

Na putu Pakovraće- Užice u sklopu radova na pojačanom održavanju, zbog radova na kavanju kosina na deonici Gorjani – Sevojno, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta.

Nakon povremenih obustava, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na državnom putu II A reda broj 102, u Temerinu na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju kolovoza.

Alternativni putni pravac je preko Siriga i Srbobrana.

Na auto-putu E-75 traju radovi na sanaciji betonskog kolovoza na naplatnoj stanici “Beograd”.

Panirano je zatvaranje trake 20 i 21 na naplatnoj stanici „Beograd“ u smeru ka Beogradu.

Na putu Kula-Vrbas, zbog radova na sanaciji mosta preko Velikog Bačkog kanala, na snazi će biti obustava saobraćaja, alternativni putni pravac je kroz naseljeno mesto Kula i to: Ul. Industrijska Zona – Ul. Petra Drapšina – Ul. Veljka Vlahovića (drž. put II A reda br. 108).

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Kamioni na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju sat i po, na Batrovcima i Kelebiji tri sata, a na prelazu Šid dva sata.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments