Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da se razrađuje desetak modela i podmodela za nastavu od septembra, navodeći da učenje na daljinu nije dovoljno, posebno za prvake.

U toku leta razrađujemo nekoliko modela, sve će zavisiti od snage pandemije, rekao je Šarčević za RTS.

Ako bude moguće da deca dolaze u manjem broju, kombinovaćemo da to bude u različitim uzrastima, grupama, različitim nedeljama, škole će planirati rad kombinovano, napomenuo je on.

Što se tiče srednjoškolaca i studenata, Šarčević je rekao da nema problema, jer ima dovoljno velikih prostora da može da se ide naizmenično, po ciklusima.

Prema njegovim rečima, problem je kod osnovaca, jer ima i zakonski član koji kaže da ne mogu deca do 12. godine da ostanu sama kod kuće.

Šarčević je rekao da se nastavljaju pripreme za snimanje od kuće kod profesora i da se septembar uveliko snima.

On je zadovoljan kako je protekao upis u srednje škole, da se prijavilo još 1.380 učenika u drugom krugu i u julu će skoro svi đaci biti upisani.

Prema njegovim rečima, samo 30 učenika je neraspoređeno, ali zato postoji avgustovski rok.

Izvor: FoNet

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Violeta
13/07/2020 14:31

Imam cerku od 10 godina i veoma sam skepticna po pitanju njenog skolovanja. Smatram da ovo skolovanje preko tv nije bas edukativno, ali isto tako imam i strah da je posaljem u skolu. Smatram da bi ministar trebao da nabavi ruske preciscivace vazduha koji rade po principu fotokatalize, jer jedino oni ubijaju viruse. Nisam pametna.