Skijaška sezona u našoj zemlji zvanično je gotova posle 127 dana. Od početka sezone skijalo je više od 210 hiljada skijaša.

Ovogodišnja skijaška sezona pošela je 5. decembra, a u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik će ostati zabeležena kao najuspešnija sezona po poslovnim rezultatima, broju prodatih ski karata i po broju skijaša.

Odlični vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza doprinela je rekordnoj sezoni na ovoj planini.

Najviše skijaša zabeleženo je 8. februara, kada je na stazama skijalo više od 9.000 skijaša. Za četiri meseca rada prodato je više od 248 hiljada ski karata, što je za 28 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu. Ski centar Kopaonik je ove zime ostvario promet za 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Sistem za veštačko osnežavanje radio je 85 dana, a najveća količina snega ove sezone zabeležena je 21. januara kada je visina snežnog pokrivača iznosila oko 94 centimetara.

Ski sezona na Staroj planini završila se u nedelju, 8. aprila, nakon 116 dana rada. Skijaši su skijašku sezonu na ovoj planini otvorili 14. decembra, a najviše skijaša zabeleženo je 17. februara, kada je na stazama skijalo oko 2 hiljade skijaša.

Za nepunih 4 meseca rada prodato je više od 28 hiljada ski karata, što je za 35 posto više nego prethodne sezone. Tokom zime na stazama ovog ski centra skijalo je više od 50 hiljada skijaša.

Sistem za veštačko osnežavanje radio je 64 dana i za to vreme napravljeno je 150 hiljada metara kubnih snega.

Izvor: Telegraf

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments