Skoro dve tone uginule ribe na Srebrnom jezeru

       
Foto: Bristol Bay Sockeye Salmon

Ribolovci iz Velikog Gradišta u četvrtak ujutru zatekli su skoro dve tone uginulih riba, u zimovniku na Dunavu, koji se nalazi u okviru turističkog kompleksa “Srebrno jezero”.

Oni tvrde da je među uginulim ribama bilo i tostolobika od pet, 10, čak i 20 kilograma težine. Oni su ovaj slučaj nezapamćene ekološke katastrofe prijavili nadležnoj inspekciji i sada se čeka na rezultate postupanja.

Zlatko Šulović, predsednik Ribolovačkog društva “Srebrno Jezero”, kako kaže za Novosti da ne zna ko je krivac, ali pretpostavlja da su ribu strujom ubile ribokradice.

“Ovde ima mnogo ribokradica i verujem da je ovo njihovo nedelo. U prilog takve moje sumnje govori činjenica da je pomorena bela riba i manje kvalitetni tolstolobik, a među njima nema šarana i smuđa. Verujem da su tu kvalitetniju ribu pokupili i odneli sa sobom, kako bi je prodali radi zarade”, smatra Šulović.

On je o ovom slučaju obavestio policiju, tužilaštvo i republičku inspekciju zaduženu za lov i ribolov. Posle obavljenog uviđaja i istrage trebalo bi da se dođe do odgovora kako je došlo do pomora ribe i ko je za njega odgovoran.

Izvor: Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments