SLUČAJ KANTRIMEN: Milićev na slobodi, na godišnjicu Lukine pogibije?

       

Marko Milićev (38), vozač “kantrimena” koji je usmrtio Luku Jovanovića (21), mogao bi po odluci suda da izađe iz zatvora pre isteka robije i da se nađe na slobodi na godišnjicu smrti mladića, saznaje “Blic”.

Na današnji dan pre tačno četiri godine na Brankovom mostu u Beogradu vozač “mini kantrimena” udario je mladića Luku Jovanovića. Luki i njegovim prijateljima prethodno se pokvarila “lada” i kada su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo vozač “mini kantrimena”.

Nesrećni mladić tada je teško povređen, a dva dana kasnije, 27. jula 2014. godine, od teških posledica saobraćajne nesreće preminuo je u Urgentnom centru. Nekoliko dana kasnije, 2. avgusta, na Brankov most izašao je mladićev otac Bojan Jovanović, držeći sinovljenu sliku i tražeći da vozač “kantrimena” bude uhapšen.

Konačno, dve nedelje nakon ovog tihog protesta, vozač je identifikovan – u pitanju je bio Beograđanin Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini.

U junu 2016. godine Milićev je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora. Automobil koji je Milićev vozio nikada nije pronađen.

Javnost od tada nije prestala da spekuliše o pozadini ovog slučaja, a vreme je neumitno prolazilo. Milićev je, tako, prošlog septembra stekao pravo na uslovni otpust jer je odležao dve trećine zatvorske kazne. Prvu molbu za puštanje na slobodu podneo je krajem oktobra, međutim odlukom Trećeg osnovnog suda u Beogradu ona je odbijena.

No, ovom odlukom nije stavljena tačka na slučaj.

Kako saznaje “Blic”, nakon što je Marko Milićev 12. juna podneo novu molbu za uslovni otpust, Treći osnovni sud zatražio je mišljenje od KPZ “Požarevac” o njegovom ponašanju tokom izdržavanja kazne kako bi na osnovu toga doneo odluku da li osuđeni može ranije iz zatvora. Da bi se o ovome odlučivalo što pre, Treći osnovni sud 17. jula uputio je urgenciju zatvoru da im se odgovor dostavi hitno.

To znači da bi odluka o Milićevu mogla biti donesena već sutra, a vinovnik nesreće u kojoj je stradao mladi Jovanović mogao bi biti na slobodi već u petak – na dan kada je Luka preminuo od teških povreda koje je zadobio kada je Milićev “kantrimenom” naleteo na njega.

Autor: Blic.rs.  Foto: Kurir

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments