Foto: Tanjug

Kako Kurir saznaje, obdukcioni nalaz koji je nedavno dostavljen i njihovom braniocu u Beogradu, potvrđuje da je Henderson preminuo već od prvog udarca koji je zadobio u tuči

Petorica Srba, koji se od prošlog leta nalaze u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakrija Hendersona (23) na Zakintosu, mogli bi biti oslobođeni krivice.

Kako Kurir prenosi, obdukcioni nalaz koji je nedavno dostavljen i njihovom braniocu u Beogradu, potvrđuje da je Henderson preminuo već od prvog udarca koji je zadobio u tuči, a koji mu, sudeći po snimcima incidenta, nije zadao nijedan od uhapšenih Srba.

Ove navode potvrdila je za beogradske medije advokat uhapšenih Srba Zora Dobričanin Nikodinović, koja je navela da je nalaz poslala i poznatom srpskom veštaku koji je potvrdio da iz nalaza proizilazi da je Henderson preminuo od prvog udarca.

Podsetimo, američki student iz Teksasa ubijen je letos u tuči u poznatom grčkom letovalištu Laganas na Zakintosu. Grčka policija uhapsila je ukupno devet osoba, među njima i petoricu srpskih državljana, kojima je na teret stavljeno ubistvo u saizvršilaštvu.

U prvim danima istrage, policija na Zakintosu je uhapsila još dvojicu naših državljana, ali su oni posle nekoliko dana pušteni iz pritvora i vratili su se u Srbiju.

U grčkom pritvoru trenutno se nalaze Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34), Miloš Senić (26) i Miloš Ilić (19). Dvojica najmlađih Srba nalaze se u pritvoru za maloletnike, gde prema rečima Zore Dobričanin Nikodinović pohađaju školu i uče grčki jezik.

Autot: Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
sremica
03/02/2018 21:06

Još strašnije, udarali su ga iako je već preminuo!