Претрага
Претрага
Close this search box.

Prve “Balkanske školske karate igre”

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju „Prvih balkanskih školskih karate igara“ u sportskoj hali „Slana bara“.

To takmičenje se održava u periodu od 10. do 12. novembra godine u Novom Sadu, u organizaciji Karate federacije Srbije i Balkanske karate federacije, a u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i mlade, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da otvorim ovo zaista značajno takmičenje za Grad Novi Sad i generalno za Republiku Srbiju. Ovo su talentovani momci i devojke školskog uzrasta koji će boje svoje zemlje u budućnosti predstavljati na svetskim i evropskim takmičenjima”, rekao je Ognjen Cvjetićanin i istako da to međunarodno takmičenje predstavlja svojevrsnu uvertiru za Evropsko karate prvenstvo za senioere koje će biti održano upravo u Novom Sadu u maju naredne godine.

Organizatori su naglasili da na takmičenju nastupa oko 500 učesnika iz devet balkanskih zemalja i to iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Šampionat je akreditovan od EKF-a i nalazi se u takmičarskom kalendaru za 2017. godinu.

Na takmičenju mogu učestvovati svi đaci-karate sportisti koji pripadaju WKF pokretu i čije su nacionalne federacije članice WKF-a. Svaka nacionalna federacija je mogla prijaviti maksimalno četiri takmičara po kategoriji i disciplini, a programom Balkanskih školskih karate igara predviđena su takmičenja u disciplinama – kate pojedinačno i borbe pojedinačno.

 

Foto: novisad.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti