Srbija dobija 4 nova MIG 29 aviona

       
Krasimir Grozev

Predsednik Aleksandar Lukašenko dolazi u posetu Beogradu do kraja godine. Minsk će tom prilikom poslati četiri ruska lovca koji će biti modernizovani na generaciju “četiri plus”, a stručnjci tvrde da će Srbija s eskadrilom “migova 29” biti najjača vojna sila u regionu.

Nova četira beloruska aviona biće isporučena Srbiji po istom principu i uslovima koje je Beograd sklopio sa Moskvom, budući da je reč o ruskoj tehnici.

Do kraja 2018. godine planirana je poseta Aleksandra Lukašenka Srbiji. Kad je reč o razvijanju bilateralne saradnje u oblasti vojne opreme, mi imamo takvu vrstu opreme. Veoma aktivno radimo na snabdevanju i remontu vojne opreme. Ova saradnja nastavlja da bude relevantna – poručio je Briljov.

Dekan Fakulteta za bezbednost “Edukons” Miroslav Bjegović kaže da će Srbija moći sama da brine o nebu.

“Vojno-tehnička saradnja sa Belorusijom ogleda se u poboljšanju odbrambenih kapaciteta zaštite vazdušnog prostora, kako se ne bi desila situacija u kojoj taj posao obavlja neka druga zemlja umesto nas. To je, recimo, slučaj sa Crnom Gorom. Jasno je da ovakvim potezom Srbija ima odbrambene namere, a ne bilo koji oblik pretenzije na tuđu tetritoriju” – ističe Bjegović.

Izvor: Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments