turizamusrbiji.rs

Na pola letnje sezone, Srbija je sve atraktivnija stranim turistima. Bi-Bi-Si je Beograd svrstao u pet najkreativnijih gradova na svetu, dok domaći turisti na odmor sve više idu u banje i na planine u našoj zemlji. Do kraja maja ove godine, Srbiju je posetilo oko 1,3 miliona turista.

Sve je više onih koji se odluče da odmor provedu baš u našoj zemlji. Beograd se, prema oceni Bi-Bi-Si-ja, našao među pet gradova u kojima je bujna lokalna kreativna scena, odnosno u pet najpoželjnijih umetničkih mesta. Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović smatra da je ta vest veoma dobra preporuka za turizam u Srbiji.

Do kraja maja 2019. godine, Srbiju je posetilo oko 1,3 miliona turista i ostvarili su oko 3,5 miliona noćenja, što je za šest procenata više nego prošle godine u istom periodu.

Labovićeva navodi da su, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, kapaciteti popunjeni. Osim Beograda, strani turisti posećuju i Zlatibor, Kopaonik, Vrnjačku Banju i Sokobanju.

Turisti najčešće dolaze iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kine, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Nemačke.

Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija omogućilo je domaćim turistima da konkurišu za vaučere u iznosu od 5.000 dinara za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja, radi podsticanja razvoja domaćeg turizma.

Prema rečima Labovićeve, vaučeri su podeljeni već sredinom aprila. U tom projektu učestvuje oko 1.400 ugostiteljskih objekata, koji su se prijavili za prijem vaučera.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments