Tragom informacija koje kruže od srede popodne, uglavnom putem društvenih mreža, kao i viber i voc ap poruka, o mogućem zatvaranju benzinskih stanica, proverili smo o čemu se radi.

Naime, ljudi upozoravaju jedni druge kako su “čuli” da će biti zatvaranja pumpi i da bi trebalo da sipati gorivo na vreme, jer će uskoro biti zabranjeno točenje za fizička lica. Odmah da vas obavestimo da u tome nema istine.

Goriva u Srbiji trenutno ima u dovoljnim količinama, a benzinske stanice neće biti potpuno zatvorene. One, zbog vanrednog stanja, uvode skraćeno radno vreme, ali ni o kakvoj obustavi nema reči.

“U skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srbije povodom vanrednog stanja koje je na snazi u našoj zemlji, radno vreme NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica u narednim danima biće od 07 do 18 časova”, kažu u kompaniji NIS.

Dodatno, očekuje se da će NIS saopštiti i spisak benzinskih stanica koje ce raditi 24 časa.

Inače, u Srbiji je cena goriva ima trend pada već oko dva meseca. Ove nedelje prosečna maloprodajna cena evrodizela je bila niža za oko 9 dinara za litar u odnosu na cene iz januara, a litar benzin i TNG autogas su jeftiniji za oko 4 dinara – rekao je za Telegraf Biznis Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Ono što je daleko važnije, ističe on, je da se snabdevanje gorivom u Srbiji, regionu i globalno u čitavom svetu odvija bez poremećaja.

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments