SRBIN POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI U ETIOPIJI: Objavljen spisak 149 žrtava aviona koji se srušio odmah po poletanju.

       
Ethiopian Airlines

Iz kompanije Etiopijan erlajnza čiji avion se srušio 6 minuta posle poletanja saopštili su da je među 149 poginulih putnika i jedan srpski državljanin.

Tevold Gebremariam, predsednik kompanije Etiopijan erlajnza saopštio je da je pilot srušenog boniga kontroli leta rekao da je imao problema sa avionom i traži dozvolu da se vrati.

Međutim, samo nekoliko minuta nakon poletanja avion je pao kod grada Bišoftua. Rekli su i kako je avion u nedjelju ujutro stigao iz Južnoafričke Republike i da su imali tri sata vremena između letova.

On je posetio mesto pada aviona i izjavio da se sve još dimilo. Iz kompanije su objavili i više detalja o poginulim putnicima na avionu, a među njima je jedan državljanin Srbije.

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. Četvoro putnika imalo je pasoše UN i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Autor: nsuzivo/Kurir

Komentari: