SRPSKA ZASTAVA DUGAČKA 50 METARA NA MOSTU PREKO DRINE Srbi danas slave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave: Centralna manifestacija u Nišu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar, biće obeležen danas centralnom manifestacijom u Nišu na kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tom prilikom, predviđeno je da se učesnici, noseći srpsku zastavu dugačku 50 metara, spoje na sredini mosta. Svečanosti će, prisustvovati oko 120 veterana iz Srbije i Republike Srpske.

Prvi put ove godine organizuje se i u Nemačkog

Proslava Dana srpskog jedinstva ove godine se prvi put organizuje u Nemačkoj, kojoj će uz ime predsednika Vučića prisustvovati ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević.

On je pozvao sve naše sunarodnike koji žive u Frankfurtu, ali i u pokrajini Hesen, kao i celoj Nemačkoj da se pridruže centralnoj proslavi na Trgu Rosmarkt u Frankfurtu na Majni, od 18 sati, gde će tri dana trajati manifestacija “Dani srpske kulture” u okviru koje će biti obeležen i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti