Srpski basketaši ponovo šampioni sveta!

       

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je titulu na šampionatu planete koji je održan na Filipinima, pobedivši u dramatičnom finalu Holandiju sa 16:13, i to posle preokreta.

Blic piše da su branioci trona uspeli u svojoj nimalo lakoj misiji  – ponovo su na krovu sveta, ponovo pobedom u finalu nad “lalama”. Holanđani su posle nervoznog početka i obostranih promašaja poveli sa 8:6, ali je u poslednja četiri minuta usledila sjajna serija “orlova”.

https://www.instagram.com/p/Bj7SBVvl6Km/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1vi76ty2hqdwc

Fantastičnom igrom, naši “orlovi”, u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić, Stefan Stojačić, napravili su preokret i stigli do druge uzastopne, a treće ukupno titule za Srbiju, na četiri dosadašnja šampionata u organizaciji FIBA.

Stojačićeva “trojka” (koja u basketu “važi” dva poena) na 80 sekundi do kraja donela je prednost Srbiji, Savić se potom “krađom” pobrinuo da “orlovi” dođu do vođstva, što u napetom finišu nisu ispustili – već su ga i uvećali, na radost zemlje košarke.

Podsetimo, naši basketaši su u istom danu deklasirali Mongoliju u četvrtfinalu sa ubedljivih 21:8, a onda su nepuna tri sata kasnije, u dramatičnom polufinalu, dobili Poljake sa 21:19 uz dalekometni pogodak Majstorovića za trijumf.

Basket 3 x 3 će biti olimpijska disciplina na Olimpijskim igrama u Tokiju 2024, pa nema sumnje da i te kako imamo razloga za optimizam kada se o basketu na najvažnijoj sportskoj manifestaciji radi.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments