foto: Profimedia

Policija na Malti uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su trgovale narkoticima. Među njima je i Marko Aćimović (40), kuvar iz Srbije koji se tereti da je bio vođa grupe dilera.

Trojka je uhapšena tokom racije policije koja se odigrala u prošli četvrtak. Sve je počelo kada su inspektori na ulici postavili zasedu taksiju kojim je upravljao Džozef Borg (47), dok se Džejson Mikalef (24) u vozilu nalazio kao putnik.

“Taksista se zaustavio ispred jedne zgrade, a Mikalef, koji je sedeo na mestu suvozača, izašao je iz vozila i ušao u ulaz. Ubrzo se pojavio sa koferom u ruci. Čim je ušao u taksi i stavio kofer ispred nogu, policajci su iskočili i obojici naredili da podignu ruke uvis i izađu. Kada su otvorili kofer, policajci nisu bili iznenađeni. Unutra se nalazilo čak sedam kilograma kanabisa”, ispričao je izvor iz policije za lokalne medije.

Akcija tu nije bila gotova. Policija je potom upala u zgradu i uhapsila Marka Aćimovića, koji se sumnjiči da im je predao kofer sa narkoticima i u čijem stanu je pronađeno još droge.

“U koferu su bile dve kese s drogom, a još jedna je nađena u stanu Aćimovića”, prenose mediji.

Sva trojica su privedena u stanicu i određeno im je zadržavanje. U subotu su izvedeni pred sudiju gde su svi do jednog negirali krivicu. Ipak, sudija im je odredio pritvor i naredio da se svoj trojici zamrzne imovina, kako pokretna tako i nepokretna, do okončanja postupka.

“Kod Aćimovića i taksiste pronađena je i mala količina kokaina, pa će prijava protiv njih biti dopunjena i za nelegalno posedovanje ove droge. Maltežani su dodatno optuženi i za kršenje uslovne, dok će Srbin odgovarati i za pokušaj uništavanja dokaza”, prenose mediji.

Dvojica Maltežana nisu ni podneli zahtev za kauciju, ali jeste Marko Aćimović, koji je u molbi naveo da ima maloletno dete i trudnu suprugu. Međutim, sud je odbio njegov zahtev zbog teških optužbi za koje se tereti i rizika da bi sa slobode mogao da utiče na istragu.

Inspektori su, kako prenosi lokalna štampa, dva kilograma kanabisa morali da izvlače iz kanalizacije.

“Kada je shvatio da mu je policija pred vratima, Srbin je pokušao da se reši droge i bacio ju je u WC-šolju”, objašnjava izvor iz policije.

Izvor: Srbija Danas/Srpski Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments