Srpski vinari osvojili 11 medalja na sajmu u Dizeldorfu

       

Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića “PROWEIN 2019” u Dizeldorfu.

Nacionalni štand Srbije posetio je veliki broj kupaca, dobavljača, a održano je više od 150 bilateralnih razgovora i sastanaka predstavnika srpskih vinarija sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih zemalja.

Na takmičenju Mundus Vini, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su 11 medalja.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstavilo se devet srpskih vinarija: JIT-INŽENjERING AGRO, Erdevik, VINARIJA ALEKSANDROVIĆ, Topola, VINARIJA LASTAR, Rekovac, VINARIJA ZVONKO BOGDAN, Subotica, VINO BUDIMIR, Aleksandrovac, PP ERDEVIK, Erdevik, VINARIJA ALEKSIĆ, Vranje, VINARIJA TEMET, Lozovik, VINARIJA VIRTUS, Žabari.

Sajam godišnje poseti više od 60.000 posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94% stručni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.870 izlagača iz 64 zemalja.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Na prošlogodišnjem sajmu, bilo je prisutno 6.870 izlagača iz 64 zemlje, i preko 60.000 posetilaca.

Na sajmu su izlagale glavne vinorodne zemlje poput Italije (1.700 izlagača), Francuske (1.550 izlagača), Nemačke (990 izlagača) kao i izlagači iz SAD, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Australije i Novog Zelanda.

Nacionalni štand Srbije bio je lociran u hali broj 15 među evropskim izlagačima.

Nastup naših vinara organizovali su , drugu godinu za redom , Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Ivor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments