Foto: Medical News Today

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je da broj pregleda u prijemno-trijažnim centrima ne opada, kao ni broj prijema, piše Tanjug.

Kako je dodao zabrinjava ga trend da u poslednje vreme dolaze pacijenti sa ozbiljnijim i težim kliničkim slikama koji su nekoliko dana pokušavali da se leče kod kuće.

“Od marta pozivamo da se ova bolest ne leči samostalno, u kućnim uslovima, bez konsultacija sa lekarima u kovid sistemu”, apelovao je Goran Stevanović.

Istakao je da je očigledno da neki još ne vide da je ogroman broj obolelih, pozivitnih, da se bolnički kapaciteti permantno pune, a da je broj pacijenata na intenzivnoj nezi, sa teškim kliničkim slikama, sve veći.

Zato je, kaže, ponovo razmatrana mogućnost da se, bez obzira na početak rada kovid bolnice u Batajnici, još racionalnije iskoriste kapaciteti.

Tako će svi pacijenti koji su u bolnicama, koji su u fazi oporavka i nije im potrebna više kiseonička potpora, razmeštati u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom da bi se kiseonička mesta obezbedila za pacijente za težom kliničkom slikom.

Stevanović je apelovao na sve da poštuju epidemiološke mere.

Nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
07/12/2020 12:35

Nemojte kod kuce idite kod lekara tamo cete cekati 8h minimum i sigurno cete se razboleti.Evo mene cekam na testove jutros od 8h ako budem imao srece zavrsicu do 18h.