Spremite toplu odeću, očekuju nas temperature i do -15 stepeni. Stiže veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod nule. 

Srpski meteorolog Đorđe Đurić za naš portal najavio je da će kraj nedelje u našoj zemlji temperatura ići i do 15 stepeni ispod nule.

On objašnjava da nakon veoma toplog početka zime, kada su temperature bile i za 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine, vreme je sada u skladu sa kalendarom.

– Za ovo doba godine ovakve temperature su očekivane, ono što mi meteorolozi zovemo ledeni talas jeste kada maksimalna dneva temperatura ne prelazi nulu – kaže Đurić.

“Za vikend i u ponedeljak u Srbiji se očekuju ledeni dani.”

Maksimalna dnevna temperatura biće od -5 stepeni do -0, a minimalna jutarnja se očekuje i do -10 stepeni. U nekim delovima Srbije minimalne temperature mogu biti i do -15 stepeni.

Kako Đurić dodaje, otopljenje se očekuje sredinom sledeće sedmice i temperature iznad nule, a do tada će se u nižim predelima zadržati i snežni pokrivač.

– Ovaj vikend će biti hladniji, ali nakon toga nas očekuje otopljenje koje će se zadržati do kraja januara. Moguće su pojave kiše i snega, neće biti naglih promena vremena do kraja meseca – dodao je Đurić.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda se navodi da nas veoma hladno vreme očekuje od petka 15. do srede 20. januara.

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
jajaja
14/01/2021 20:17

-0?