Iako smo poslednjih dana navikli na prolećne temperature, prema najavama meteorologa, početkom naredne nedelje nas očekuje “hladan tuš” i pad temperature za skoro 20 stepeni!

Danas se očekuje sunčano vreme, dok će već u nedelju doći do naoblačenja i pada temperature.

Nakon sunčanog početka proleća uslediće i naglo zahlađenje.

– U nedelju ujutru na severu i zapadu zemlje, a kasnije i u ostalim delovima doći će do naoblačenja sa mestimičnom kišom i snegom u planinskim predelima – ističu iz RHMZ-a.

Pored naoblačenja uslediće i drastičan pad temperature. Prema najavama meteorologa, maksimalna temperatura će biti od pet stepeni na severu do 13 na jugu i jugoistoku zemlje.

U Novom Sadu će posle maksimalnih 19 stepeni, koliko se očekuje u danas, temperature pasti na svega dva stepena u ponedeljak, dok će mimimalna temperatura u ovom gradu u ponedeljak iznositi dva stepena ispod nule.

Slične temperature se očekuju u Nišu i Kragujevcu. Posle sunčanog petka i subote sa prolećnim temperaturama uslediće zahlađenje.

Prve dane proleća pratiće hladnije vreme za ovo doba godine. U ponedeljak i utorak se očekuje pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno vreme uz moguću pojavu susnežice i snega, čak i u većim gradovima, a temperatura će u većini predela biti oko nultog podeoka.

Izvor: RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments