Stižu nam prave aprilske kiše, a evo kada se očekuje sunčano

       

U prvim danima nedelje pred nama kišobrani će vam i dalje biti potrebni iako će jutranje temperature rasti.

U celoj Srbiji prvog radnog dana nove nedelje očekuje nas promenjivo oblačno vreme, uz uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinu. Temperature će se kretati od 12 do 18 stepeni.

“Ulazimo polako u topliji period godine kada su padavine uglavnom pljuskovi, prave aprilske kiše”, kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da se iznad 1.600 metara postojati uslovi za susnežicu i sneg.

Utorak

U utorak tokom dana možemo očekivati generalno sunčano i toplije vreme.

“Posle promenjivog ponedeljka, u utorak nas očekuje sunčano vreme, s tim što se na jugu tokom jutra očekuje slaba kiša, ali generalno pretežno sunčano i toplo”, kaže Đurić i dodaje da je moguć slab prizemni mraz pri tlu u severnoj polovini Srbije zbog vedrog vremena.

Minimalna dnevna temperatura biće od 0 do 7, a maksimalna će se kretati od 14 do 18 stepeni.

Sreda

Prema Đurićevim rečima, trećeg radnog dana očekuje nas pretežno sunčano i toplije. Maksimalne temperature tog dana biće od 15 do 20 stepeni, ali nas očekuje hladno jutro sa temperaturom od 0 do 7 stepeni.

Četvrtak

Tokom jutra očekuje nas toplije vreme u odnosu na sredu, ali su ponegde mogući pljuskovi sa grmljavinom lokalnog karaktera.

“Od četvrtka nas očekuje oblačno i toplo vreme bez bitnije promene u odnosu na sredu. Biće malo toplije jutro. Ovo je dan koji će označiti i početak nešto dužeg perioda lepog vremena”, kaže naš sagovornik.

Petak

Prema najavama Đorđa Đurića, u petak nas očekuje tipičan prolećni dan. Vreme će biti pretežno suvo i toplo, sa temperaturama oko 20 stepeni.

Izvor: Blic

Komentari: