Osmoro stranih državljana lišeno je slobode kada su pokušali da neovlašćeno  snimaju i uđu u vojne objekte, gde je, prema zakonu, svaki pristup civilima strogo zabranjen. Incidenti su zabeleženi u Beogradu, Vrdniku i Petrovaradinu.

Grupa od dva Amerikanca i dve Ukrajinke uhapšena je u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom.

Istog dana u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni su Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem. U blizini Novog Sada, vojni policajci priveli su par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu “Patrovaradin”.

Državljani SAD i Ukrajine, privedeni u Beogradu, izjavili su da su podigli dron zbog snimanja dokumentarnog filma o posledicama američkih vojnih intervencija u svetu po decu iz bombardovanih područja.

Da je Vojna policija za nepuna dva dana privela osmoro stranaca u blizini vojnih objekata, potvrdio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je tim povodom rekao “Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen”.

Dve državljanke Ukrajine puštene su iz pritvora i protiv njih nije podignuta krivična prijava.

Izvor: novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments