Foto: pixabay.com

Svetski dan cerebralne paralize biće obeležen i ove godine u Beogradu,  kada će Avalski toranj, Most na Adi, Brankov most, Skupština Srbije, Palata Albanije i Fontana na Slaviji biti svetlom obojeni u zelenu boju, reprezentativnu boju obolelih od ove bolesti.

Ovogodišnja kampanja pod nazivom “Ostavi trag” poziva sve zainteresovane korisnike društvenih mreža da svojim mobilnim telefonima naprave kratak video u kojem predstavljaju sebe i neku svoju željenu aktivnost, bez obzira da li je reč o osobama sa cerebralnom paralizom, njihovim prijateljima, članovima porodice ili kolege nekoga ko živi sa CP.

“Osobe sa cerebralnom paralizom uglavnom imaju motoričke probleme odnosno nemogućnost pomeranja određenih delova tela, probleme sa hodanjem i držanjem nogu ili ruku. Zbog toga je svaki pokret napredak i velik ‘kao kuća’. Tema video klipa je po sopstvenoj želji i moguće je prikazati bilo koju aktivnost koja doprinosi boljem društvu, neku ličnu aktivnost poput pomeranja šoljice, druženja sa prijateljima, držanja olovke, pomeranja ili nečega što osobu sa CP čini srećnom, a što je za nju napredak”, rekao je Nikola Čulić ispred Regionalne alijanse za cerebralnu paralizu.

Video fajl je potrebno podeliti na društvenim mrežama, tagovati tj. označiti @WorldCPDay i dodati haštagove #WorldCPDay #CPMakeYourMark, #cerebralnaparaliza.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments