foto: Tanjug
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je tokom posete  Beogradu da EU prepoznaje i priznaje napredak Srbije na evropskom putu kao i da je Srbija most izmedju Brisela i drugih zemalja.
Situacija na Balkanu je takva da je izuzetno važna uloga Beograda za stabilnost regiona, a stabilan Balkan znači i stabilnu EU“, rekao je Tajani na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.Govoreći o situaciji na Kosovu Tajani je rekao da EU želi da vidi progresivno smanjivanje napetosti i nastavak saradnje.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je bugarsko šestomesečno predsedavanje EU prilika da Brisel još bolje razvije odnose sa važnim balkanskim zemljama.Tajani će se u Beogradu sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Takođe, Tajani će održati govor pred Nacionalnim konventom o EU, a nakon toga će zajedno sa predsednikom Vučićem otvoriti konferenciju “EU SRBIJA 2018: investicije, rast i zapošljavanje”.

autor: Beta
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments