U nedelju prijemni ispit za specijalizovana IT odeljenja

       

Mali maturanti koji su se prijavili za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama polagaće prijemni ispit iz matematike u nedelju 3. juna.

Za 1.260 mesta u IT odeljenjima boriće se 2.772 učenika koliko se prijavilo đaka gimnazijama da su zainteresovani da se upišu u ta odeljenja.

Za otvaranje odeljenja učenika sa izuzetnim sposobnostima za informatiku i računarstvo prijavilo se 60 državnih gimnazija i šest privatnih gimnazija. cInteresovanje malih maturanata mnogo je veće nego prošle godine, kada se za specijalizovana IT odeljenja prijavilo 556 đaka.

Prijemni ispit polagaće se u nedelju u 14 gimnazija širom Srbije, a na prijemnom će biti zadaci srednjeg i naprednog nivoa.

Na sajtu Ministarstva prosvete objavljen je probni test iz matematike gde zainteresovani učenici mogu da se upoznaju sa tipom zadataka koji će biti na završnom ispitu.

Bez obzira na ostvareni rezultat na prijemnom ispitu iz matematike đake zainteresovane za upis u IT odeljenja čeka i završni ispit koji je zakazan za 18,19,20. jun.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments