Na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu, muškarac (33) iz Tutina preminuo je u utorak veče usled komplikacija nastalih zbog morbila, saznaje “Blic”.

On je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je posle dva dana transportovan za Kragujevac gde je, kako Blic saznaje, i preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama ovog lista, preminuli Tutinac je bio hronični bolesnik, a nedavno je imao i operaciju na mozgu zbog koje je bio oslabljenog imuniteta, pa organizam nije mogao da se izbori sa tom zaraznom bolešću.

Inače, na teritoriji Novog Pazara i Tutina u poslednjih pet dana beleži se značajan rast obolelih od morbila jer je od prošlog petka ta brojka sa 103 narasla na 181.

“Ne radi se o dramatičnom, već o očekivanom porastu broja obolelih, a očekujemo da ih bude još više. Pogotovo jer znamo da je obuhvat stanovništva MMR vakcinom u poslednjih deset godina bio ispod 68 odsto, što je daleko od poželjnog”, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić.

On je još jednom pozvao sve žitelje Novog Pazara i Tutina da provere svoj vakcinalni status i da, ukoliko nisu vakcinisani, to urade.

izvor: blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments