Državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić izjavio je danas da je 112 lica u pritvoru zato što su prekršila mere samoizolacije i objasnio da se suđenje za njih odvija preko skajpa.

“Nama je bezbednost sudija, tužilaca, advokata i sudskog osoblja na prvom mestu zato smo organizovali direktne linkove sa pritvorima gde se ova lica nalaze. Povezuje se direktno zatvor odnosno pritvorska jedinica u Vršcu u Požarevcu u Pirotu sa onim sudom gde se sudi”, rekao je Ilić za TV Prva.

On je kazao da se u sudnici nalaze sudija, javni tužilac, advokat i potrebno sudsko osoblje, dok je pritvorenik odnosno okrivljeno lice u zatvoru i komunicira sa organima postupka putem video linka.

“U potpunosti se primenjuju sve odredbe zakonika o krivičnom postupku koji upravo reguliše jednu ovakvu situaciju, jedino što je ovde osoba fizički udaljena od suda. Sud može da ga vidi putem video linka. Svi okrivljeni imaju advokate bilo izabrane ili po službenoj dužnosti”, naveo je Ilić.

Okrivljenima je određen pritvor na 30 dana, kaže Ilić, ali veruje da će svi postupci biti okončani i pre isteka tog roka.

On je takođe dodao da među osobama koje su u pritvoru nema zaraženih korona virusom.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments