Uhapšen vozač “Niš ekspresa” zbog tragedije u Donjem Međurovu

       
Foto: mup.gov.rs

Vozač “Niš ekspresovog” autobusa smrti M. Z. (31) u kojem je nakon sudara sa vozom na prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povređena još 32 putnika, salušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, saznaje “Blic”.

Prema nezvaničnim saznanjima, vozač se branio da postupio po pravilima saobraćaja – da je stao ispred pružnog prelaza i pogledao levo i desno kako bi se uverio da li ide voz. Navodno je tek tada krenuo da prelazi pružni prelaz, ali je iznenada naleteo voz.

Međutim, prema saznanjima “Blica”, izjavu vozača jasno demantuje snimak sa kamera iz autobusa na kojem se vidi da u trenutku prelaska preko pruge nije pogledao ni levo ni desno, već samo pravo.

Vozač se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4. Za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Vozač je bio i sam teško povređen u udesu zbog čega je jedno vreme bio i u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje u OJT.

u stravičnoj nesreći putnički voz sudario se sa punim autobusom oko 7 i 30 sati i prepolovilo ga. Na licu mesta poginulo je tri osobe, među kojima je jedno dete, a u toku dana još dve. U danima koji su usledili, još dve osobe izgubile su bitku. Poslednja žrtva preminula je danas, kada joj se pogoršalo stanje u noći između 1. i 2. januara.

Autobus koji je krenuo oko 7 i 10 sati iz Novog sela za Bubanj, prevozio je uglavnom đake koji su krenuli u školu, a sudario se na prelazu kod Donjeg Međurova sa vozom na relaciji Prokuplje-Niš.

Polovine autobusa završile su na dve strane pruge.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je do tragedije na nesreći najverovatnije došlo zbog vozača autobusa.

Tužilac Saša Đokić 22. decembra istakao je da je uviđaj odmah obavljen, ali da proces ne može biti nastavljen dok se vozač, takođe povređen u nesreći, ne oporavi.

On je zbog povreda glave i grudnog koša bio u veštačkoj komi.

Vozača je tokom lečenja čuvala policija.

Izvor: Blic

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Randomrambo
05/01/2019 10:59

Od 1 do 8 godina zatvora za vozaca koji je prelazio preko pruge, gde ne postoji nikakva singalizacija??? SRAMNO