Uhapšena dva policijska službenika i osumnjičena za falsifikovanje novca

       

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dva policijska službenika i još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je policijski službenik Policijske stanice UB R. P. (1987), dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje novca uhapšeni policijski službenik PS UB D. V. (1984) i osumnjičena V. M. (1968).

Sumnja se da je R. P., pošto je saznao da je počinjeno krivično delo falsifikovanje  novca obavestio D. V. da postoji osnov sumnje da je on to delo počinio.

Postoje osnovi sumnje da je potom R. P, koji je, kako se sumnja bio svestan da je reč o krivično delu za koje se preuzima gonjenje po službenoj dužnosti, omogućio da u njegovom prisustvu V. M. falsifikovani novac da osumnjičenom D. V., kako bi na taj način prikrili dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments