Osam osoba je uhapšeno na području Vranja i Bujanovca nakon višemesečne istrage u vezi sa krijumčarenjem ljudi, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

Istraga je trajala više meseci, a usmerena je otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, na području Vranja i Bujanovca.

Slobode su lišeni R. T., R. V., I. L., LJ. R., R. R., L. DŽ, Đ. O., P. I. i D. N.

Reč je o organizatoru i članovima organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od februara do juna ove godine u više navrata izvršila krijumčarenje 251 stranog državljanina – migranta iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije u cilju njihovog daljeg krijumčarenja ka drugim zemljama Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih lica pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica kao i strani novac koji su dobijali za troškove ilegalnog prevoza.

Sva lica lišena slobode će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušana.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments