Uhapšeni policajci: Izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja

       
Foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu posebnih odelјenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Kralјevu, uhapsili su, u odvojenim akcijama, dva policijska službenika zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je S. N.(1989) kao radnik na upravnim poslovima Policijske stanice Surčin, bez obavlјenog tehničkog pregleda i potvrda o plaćenim taksama, u evidencijama Ministarstva izvršio produženje registracije za više motornih vozila, a vlasnicima vozila izdavao registarske nalepnice. Pretresom vikendice osumnjičenog, policija je pronašla 358 predmeta o izvršenim registracijama motornih vozila i 74 blanko registracione nalepnice.

M. B. (1983) iz Policijske stanice Čajetina je, kako se sumnja, krajem 2018. i početkom 2019. godine, po prethodnom dogovoru sa vlasnicima ugostitelјskih objekata na teritoriji Zlatibora, u više navrata odavao podatke koji su se odnosili na aktivnosti policije usmerene na kontrole u tim objektima. Sumnja se da je na taj način M. B. omogućio da ugostitelјski objekti nesmetano i bez sankcionisanja obavlјaju svoju delatnost i van radnog vremena.

Pored navedenog, kako se sumnja, jednoj osobi iz Čajetine javio je da odmah napusti područje Zlatibora, jer je naloženo njeno hapšenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima.

Izvor: MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments